TAITEELLINEN PORTFOLIO

Haukanmaan kesäteatteri on vuonna 2021 perustettu sirkuksen, tanssin, musiikin, teatterin, kuvataiteen, performanssin ja parkourin ammattilaisista koostuva työryhmä, jonka teoksissa yhdistyvät taidekokemus ja luontoretki. Työskentelymme keskiössä on avoin ja hyväksyvä ilmapiiri, jakaminen, improvisaatio, vallattomat muotokokeilut, viisas resurssien käyttäminen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys. 

Kokeilemme ja tutkimme luonnossa tapahtuvia esitysmuotoja, jotka mahdollistavat taiteentekijöiden moniammatillisen kohtaamisen ja kehittymisen. Devising-työskentely tarkoittaa meille jaettua tekijyyttä, jossa jokainen taiteilija tuo oman osaamisensa ja näkemyksensä osaksi kokonaisuutta. Näin syntyy aidosti monitaiteellista yhteistyötä, jossa taiteilijoilla on mahdollisuus oppia toisiltaan ja löytää uudenlaista dramaturgista ajattelua. Kokeilemme teosmuotoja, joissa katsoja-kokijalla on mahdollisuus toimia aktiivisessa roolissa niin halutessaan. Tavoitteena on toiminnan jatkuvuus ja pitkä elinkaari.
 


Teokset

Kato tarkemmin

- taideristeily ja luontoretki

Koko päivän kestävä Kato tarkemmin -tapahtuma sisälsi laivamatkan, luontoretken, luonnosta ammentavia esityksiä, konsertin ja ehdotuksen osallistua oman halun mukaan, 8.7.2023 Mämminiemen retkeilysatamassa. Tapahtumassa koettiin muun muassa aistien ja läsnäolon herättely ja yhteissoitto, Puussakukkujat, Joutsenlampi -teos, Matemaatikko kiinni koneessa, metsäinstallaatio, metsäsoittimet ja Päijänne-kvartetin konsertti.

Työryhmä:

Jesi Blomgren, Heli Hartikainen, Marjut Hernesniemi, Anne-Maarit Kinnunen, Laura Lehtinen, Lotta Rautakorpi, Netta Reunanen, Myrsky Rönkä, Harri Varpanen, Perttu Puranen. 

Päijänne-kvartetti: Aatami Mykkänen, Eeli Mykkänen, Joonas Mykkänen ja Viivi Leskelä.

Kuvat: Perttu Puranen, Lotta Rautakorpi, Mikael Koponen. 


KATO 

12 tunnin mittainen esitystapahtuma Mämminiemen retkeilysatamassa, Haukanmaan kylässä Päijänteen rannalla 6.8.2022. KATO sisälsi muun muassa maailman lopun ja alun diskon, piirustusmeditaatio- ja metsäkruunutyöpajan, ylikulutusrihkaman hautajaissaattueen ja seremonian, shakkimestarin haasteteltan, sähköhammasharjaorkesterin, banaanin kaukomaalaushetken, lättykestit, nuora- ja ilma-akrobatiaesityksen kadotetusta yhteydestä, laumaeläinihmisten esiinmarsseja, välikuoleman, keikan rantakalliolla ja kalliomaalausjuhlat...

KATO valmistettiin kolmen päivän mittaisessa residenssissä, jolloin työryhmä asui Mämminiemessä retkeilyolosuhteissa. 

Työryhmä:

Jesi Blomgren, Anne-Maarit Kinnunen, Laura Lehtinen, Maria Puustinen, Lotta Rautakorpi, Netta Reunanen, Joonas Suomalainen-Sallinen, Katja Sallinen, Hannu Sompinmäki, Reija Tapaninen, Harri Varpanen.

Tukijat: 

Jyväskylän kaupunki, Alfred Kordelinin Säätiö. 

Kuvat: Joonas Suomalainen-Sallinen ja Matti Partanen

KATO-kritiikki / Sanomalehti Keskisuomalainen 8.8.2022

KATO-ennakkojuttu / Sanomalehti Keskisuomalainen 4.8.2022

Verkkojuttu / Suur-Jyväskylän Lehti 4.8.2022


Jälet

Haukanmaan kesäteatterin esikoisteos Jälet oli 60 minuutin mittainen esitys, joka levittäytyi ympäri Mämminiemen retkeily- ja veneilysatamaa Päijänteen rannalla Toivakassa. Teoksesta esitettiin kolme näytöstä 30.7. ja 1.8.2021. Jälet-teos valmistettiin kolmen päivän residenssin aikana. 

Työryhmä:

Miika Alatupa, Panda Ilén, Sanni Kaipainen, Anne-Maarit Kinnunen, Laura Lehtinen, Maria Puustinen, Anna Radu, Lotta Rautakorpi, Netta Reunanen, Joonas Suomalainen-Sallinen, Hannu Sompinmäki, Laura Suonperä, Reija Tapaninen.

Kuvat: Jaana Polamo, Noora Pasanen, Sirpa Taulu-Puustinen ja Sanni Kaipainen

Ennakkojuttu Jälet-teoksesta / Sanomalehti Keskisuomalainen 29.7.2021.